Liječenje prirodnim putem

Zaštita od stresa

Stres je postao sastavni dio svakodnevnog života jer je došlo vrijeme koje sve snažnije izaziva nesigurnost, tjeskobu i neizvjesnost. Sve to djeluje na ljudski organizam zbog čega raste adrenalin, krvni pritisak, a nerijetko se javljaju i panika i strah te razne bolesti. Da bi zaštitili organizam od bolesti saznajte koja je najbolja zaštita od stresa.

Kako se boriti protiv stresa

Stres je jedan od najvećih neprijatelja za naše zdravlje, a kako ga je teško uočiti, slijede najčešći simptomi po kojima ćete ga moći prepoznati:

  • nesanica
  • visok krvni tlak
  • anksioznost
  • vrtoglavica
  • bolovi u leđima
  • ubrzan puls
  • depresija
  • znojenje ruku

Do stresa najčešće dolazi za vrijeme velikih životnih promjena, a da bi se što prije mogli bolje osjećati treba krenuti s manjim promjenama koje će vam pomoći na putu oporavka.

Treba biti svjestan kako će biti potrebno duže vrijeme da bi se oporavili od stresnog perioda i zbog toga ne treba očekivati rezultate preko noći te odustati na samom početku. Umjesto tableta posegnite za prirodnim metodama pomoću kojih ćete uspjeti postići unutarnji mir i to bez negativnih nuspojava.

Pred osobom su svakodnevni zadaci koji uzrokuju stres, a stres može uzrokovati i zdravstvene tegobe. Kako bi se osoba mogla nositi sa stresom najvažnije je za početak pronaći uzroke te se usredotočiti na njih.

Bliske osobe i prijatelji su ti koji osobi itekako mogu pomoći u stresnim situacijama, ali u nekim slučajevima jedinu pomoć mogu ponuditi terapeuti koji će osobi pomoći otkriti izvor stresa koji je polazna točka za suzbijanje.

Isto tako je potrebno što više se kloniti anti stresnih medicinskih preparata koji više odmažu nego pomažu i koji nažalost stvaraju ovisnost koje se teško riješiti.

Nijedna osoba ne bi trebala živjeti pod stresom, a oslobađanjem stresa život osobe postaje uvelike kvalitetniji.

Jedna od najjednostavnijih i najučinkovitijih metoda za ublažavanje i sprečavanje stresa je ESR tehnika koja poučava na stresno na štetno djelovanje stresa koji se na jednostavan način može smanjiti i harmonizirati energiju.

Mozak može osmisliti nova rješenja i biti kreativan tako da ne upliće osjećaje straha, ljutnje i bijesa koji dolaze iz nekog sjećanja, a razgradnjom stresa će se osloboditi nova energija za sadašnjost.

ESR tehnikom se pomaže potaknuti protok krvi u mozak te pridonijeti stabilizaciji misli i organa, a na glavi postoje razne neuro vaskularne točke koje utječu na zdravlje, reakcije i ponašanje.

Te točke su otkrivene prije 1 000 godina, a kiropraktičari su potvrdili pozitivno djelovanje ako se na te točke vrši odgovarajući pritisak.

Kako bi se ojačali vlastiti psihofizički kapaciteti sa stresom se potrebno suočiti na način da se osoba relaksira, održava skladne prijateljske i obiteljske odnose, kvalitetno organizira obveze i vrijeme, razgovara s bliskim osobama o vlastitim emocijama, problemima i situacijama i definira očekivanja na radnom mjestu kako bi poboljšala način svoga rada.

Zaštita od stresa može podrazumijevati pomoć prirodnih lijekova kao što je Rhodiola rosea, koja smanjuje negativnu energiju te smiruje osjećaje i pruža potrebnu stabilnost.

Budući da se pokazalo kako stres može uzrokovati bolesti i tegobe poput bolesti srca, probleme s nesanicom te kroničan umor, više je nego važno usmjeriti se prema ljekovitim svojstvima Rhodiole.

Pokazalo se da upravo Rhodiola pomaže kod visokog krvnog tlaka, aritmije te srčane slabosti, a sve zahvaljujući djelatnim tvarima unutar biljke potrebni da bi se smanjila razina upalnih tvari i smanjilo oštećenje mišića. Pomaže u liječenju seksualnih problema, bolova u mišićima, glavobolje te infekcija i prehlada.

Popularna jednogodišnja biljka sa žutim cvjetovima nije sposobna samo ojačati živčani sustav, nego je uspješna i kod jačanja imuniteta te borbe protiv pretilosti i dijabetesa.

Savjetuje se redovita fizička aktivnost, briga o vlastitom zdravlju, njegovanje aktivnosti koje vesele osobu, potreba za snom kod smjenskog rada i traženje podrške i pomoći u situacijama koje osoba doživljava ugrožavajućim.

Izvor: savjetnica.com

LIKE za našu FB stranicu