Liječenje prirodnim putem

MAHUNA: Prirodni lijek koji pomaže u kontroli dijabetesa!

Od šećerne bolesti svakodnevno boluje sve više ljudi. Protiv te opake bolesti danas još nema efikasnog lijeka, jer to zapravo nije bolest

U stvari bolesna je gušterača (pankreas), jer ne proizvodi dovoljno insulina koji je potreban kao hormon žlijezdi gušterači i koji upravlja izmjenom šećera u organizmu.

Bolesnici od šećerne bolesti treba da uživaju hranu u kojoj ima dosta insulina i piju one čajeve koji utječu na razmjenu ugljičnih hidrata i jačaju hormon žlijezde gušterače, jer on treba da proizvodi insulin, a baš zbog pomanjkanja istog nastaje šećerna bolest.
Da se gušterača oporavi, treba jesti za vrijeme sezone dosta mladih mahuna (kuhano više u pari u hermetički zatvorenom loncu, kakvih danas imade već dosta na tržištu).

Recepti:

1. List crnog duda, ljuske od mahuna (naročito konci), dragušac, list koprive žare — u podjednakim dijelovima dobro pomiješati i od te mješavine 1 kašiku kuhati 3 minute u 3 decilitra vode.Ostaviti poklopljeno 10—15 minuta stajati. Nakon toga ocijediti i piti triput dnevno po šoljicu prije jela.Još je bolje ako se pije svaki sat-dva po nekoliko gutljaja. Ne smije se sladiti.

2. Korijen maslačka — jedna kašika, brezovog lišća — 3 kašike, bijele gorušice (slačica) mala kafena kašikica, ljuske od mahune — 2 kašike.
Sve se dobro pomiješa i od te mješavine jedaća žlica prelije s 3 decilitra ključale vode. Ostaviti poklopljeno da stoji pola sata. Nakon toga dnevno piti po nekoliko šalica.

Izvor: prirodnilijek.info

LIKE za našu FB stranicu