Liječenje prirodnim putem

Liječenje upale živca

Liječenje upale živca
Neven

Bolest se pojavljuje uglavnom nakon preboljelih zaraznih bolesti, kao što su difterija, gripa, ospice, te nakon trovanja živom, alkoholom i olovom. Isto tako može se pojaviti uz šećernu bolest te kao posljedica nedostatka vitamina u tijelu (avitaminoza) i poremećaja kod promjene materije. Teži oblik te bolesti javlja se kao posljedica nedostatka vitamina B. Postoje neke upale živaca kojima uzrok nije poznat. Upala živaca javlja se uglavnom uz jaku bol uzduž oboljelog živca. Uz to se pojavljuju slabost, mlohavost i smanjenje obujma mišića, zatim se smanjuje osjetljivost, nastaju promjene na koži, a refleksi ili slabe ili potpuno nestaju. S navedenim znacima bolesti češće su pogođene noge, dok su ponekad pogođeni drugi
udovi. Promjene na koži očituju se u tome što koža postaje glatka i sjajna, otečena i plavkasta. Kod upale živaca redovito je prisutna bol, a zahvaćeni udovi često trnu, peku i odrvene. Bolest se razvija naglo, no ponekad se pojavljuje nakon dužeg vremena. Postoje blaži oblici oboljenja, ali i teški, što mogu dovesti do teške invalidnosti.

Liječenje upale živca – Sastav čaja:

30 g korijena puzave pirevine
30 g cvjetova nevena
30 g stabljike prilipa
30 g hrastove kore
30 g cvjetova zovine
30 g cvjetova gloga
30 g listova matičnjaka
30 g listova i cvjetova odoljena

Trave jako usitniti i smiješati. U 1 litru proključale vode staviti 5 g mješavine trava i kuhati poklopljeno na tihoj vatri 1 minutu. Ohladiti poklopljeno i preliti u bocu te dodati svježeg limunovog soka. Dnevno popiti 8 dcl čaja, s time da se svaki sat vremena pije po 1/2 dcl.

LIKE za našu FB stranicu