Prirodni preparati za njegu

Da li i vi imate ove MALE BIJELE BUBULJICE?

Male, bijele, potkožne bubuljice umeju da budu jako uporne, a uklanjanje bolno! Zato pogledajte kako to da učinite bezbolno, pomoću recepta koji sami možete da napravite kod kuće.

Da li i vas nerviraju male, bele, potkožne bubuljičice, koje se u dermatologiji zovu milije (Milium) i pojavljuju uglavnom oko očiju i nosa? Zato vam donosimo neka rješenja koja možete da primenite u kućnoj radinosti.

Milije, kod odraslih ljudi, nastaju iz raznih razloga. Zbog pretjeranog izlaganja suncu, korišćenja neadekvatne kozmetike ili zbog neke kožne bolesti. Te bubuljičice su u stvari grudvice keratina, proteina koji gradi površinski sloj kože.

Veoma su uporne i teško ih je ukloniti, a budući da se uglavnom nalaze na veoma osetljivim delovima kože, oko očiju, njihovo uklanjanje može biti i prilično bolno. Rješenja koja ćemo vam ovde opisati nisu bolna, ali će ovo drugo, verovatno biti neprihvatljivo za većinu.

Prvi magični lijek možete sami da napravite vrlo lako, a većinu sastojaka verovatno već imate u kući.
Sastojci:

šećer, limunov sok, domaći med, ricinusovo ulje, ulje čajevca, kukuruzni skrob, jabukovo sirće i lišće piskavice. Pomešajte po jednu kašičicu svakog sastojka i preparat je spreman. Namažite na mesta gde se nalaze bubuljičice i ostavite da odstoji desetak minuta, a onda uzmite gazu i počnite da trljate. Sastojci bi trebalo da omekšaju kožu, a kukuruzni skrob i gaza bi trebalo lako da sastružu bubuljičice.

Izvor: prirodnilijek.info

LIKE za našu FB stranicu