Prirodni preparati za njegu

Biljna ulja za njegu zrele kože

Biljna ulja za njegu zrele kože
Ulje za kožu

Koja su to neka od najcjenjenijih biljnih ulja, koja su pogodna za njegu zrele kože i potiču sposobnost prirodne regeneracije kože? To možete saznati u ovom tekstu.

 1.Biljna ulja za njegu zrele kože –  Ulje boražine

Ulje boražine ima sposobnost uspostavljanja procesa stvaranja bora, njeguje, obnavlja i umiruje kožu te je učvršćuje. Upravo zbog toga, božina je čest sastojak mnogih prirodnih krema. Ovo ulje je izuzetno bogato vitaminima A, D, E, K, te gama – linolenskom kiselinom (GLA), zbog čega je pogodno ne samo za njegu zrele kože, već i kod svih drugih upalnih procesa kože, poput atopijskog dermatitisa, ali i kod prevencije i ublažavanja strija, ožiljaka te za njegu suhe i ispucale kože.

2.Biljna ulja za njegu zrele kože – Ulje ploda divlje ruže

Regenerativna svojstva ploda divlje ruže iznimno su cijenjena još od vremena kada nisu postojali komercijalni preparati s antiage efektom. Ono je bogato esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima i mineralima, a uz to imaprirodna antioksidativna svojstva. Potiče prirodno obnavljanje kože, ujednačava njenu pigmentaciju, te je iznimno korisno kod tretiranja bora i preuranjeno ostarjele kože.

LIKE za našu FB stranicu